محل تبلیغات شما

اشاره : بسیاری از اختلاف نظرها درباره کم و کیف هشت سال جنگ تحمیلی از رویکردهاست. به این معنا که تعریف متعدد و بسا متناقضی که افراد از این واقعه تاریخی ارائه می دهند منجر به اختلاف نظر در تحلیل‌ها شده است. در هر موضوع مورد مناقشه اگر اراده بر حل آن باشد ارائه یک شاخص یا رأیِ میزان راهگشاست. برخی جنگ ایران و عراق را از این منظر بررسی می‌کنند که یک جنگ همانند دیگر مصادیق آن در جهان است. برخی دیگر آن را دفاع در مقابل تهاجم یک دیکتاتور فرصت طلب می‌دانند. اما گروهی دیگر دیکتاتور را نوک پیکانِ تقابل با انقلابی برای نظم نوین جهان معرفی می‌کنند. از این‌رو استفاده از کلمه دفاع» و تأکید بر آن در یاد کردن از جنگ تحملی یا تعبیر جنگ احزاب» توسط امامین انقلاب ما را بر آن داشت اندک تلاشی در جهت ارائه تعریف با شاخص این بزرگان بکنیم.

تفاوت جنگ دفاعی و تهاجمی

در مورد قضیه‌ی اصل جنگ: اولاً این جنگ، یک جنگ دفاعی بود. جنگ دفاعی با جنگ تهاجمی دو فرق عمده در معنا و مضمون دارد؛ یک فرق این است که جنگ تهاجمی، حاکی از خوی طلبی است؛ اما جنگ دفاعی این‌طور نیست. دوم اینکه جنگ تدافعی و دفاعی، محل بروز غیرت و تعصب و وفاداری عمیق انسانها به آرمانهایی است که به آنها پایبند است؛ حالا یا این آرمانها وطن است یا بالاتر از آن؛ یعنی دین و عقیده و اسلام. در جنگ تهاجمی، این مطرح نیست. فرض کنید امریکا که به عراق حمله میکند، سرباز امریکایی نمیتواند ادعا کند که این کار را دارد برای عشق به وطن خود میکند؛ عراق به وطن او چه ربطی دارد؟! در خدمت اهداف دیگری است. اما اگر عراقی در داخل کشور خود، در مقابل این حمله و این هجوم نظامی و حضور نظامی ایستادگی کرد، معنای این ایستادگی، دفاع از وطن، دفاع از هویت ملی و دفاع از ارزشهایی است که این به آن پایبند است. جنگ دفاعی و جنگ هجومی، این دو تفاوت را دارد. 29/7/1385

جنگ ما، سرمشقِ دفاع

تلاشی که بسیاری از جریانات برانداز برای القای کلمه جنگ و به طبع آن معنای خون‌ریزی و خشونت می‌کنند آنست که از تبادر ذهنی مخاطب بهره جسته و حماسه ملت مسلمان ایران را به حاشیه رانده و تصویر زشتی را جایگزین آن کنند. اما برجسته‌سازی کلمه دفاع توسط امامین انقلاب به همین منظور اتفاق می افتد و می فرمایند: جنگ ما، جنگ دفاعی بود. ملت ایران نشان نداد که مایل به و تعرض است؛ و ملت ایران نشان داد آنجایی که پای دفاع از هویت ملی و آرمانهای عزیزتر از هویت ملی درمیان است، ایستادگی او، ایستادگىِ درس‌آموز است؛ ایستادگىِ معمولی نیست، ایستادگی ای است که می تواند برای ملت های دیگر، به عنوان الگو و سرمشق به حساب بیاید؛ کما اینکه به حساب آمد؛ هم فلسطینیها به ما گفتند که ما از شما یاد گرفتیم؛ هم لبنانیها در طول این سالها مکرر به ما گفتند که ما از شما یاد گرفتیم. 29/7/1385

عزت؛ نتیجه دفاع غیرتمندانه

وقتی جنگ‌های گذشته ایران را با دفاع مقدس مقایسه می کنیم به وضوح برایمان آشکار می شود که قدر و عیار حماسه هشت ساله چقدر است و فقط دستاور عزت داشته آن در مقابل حقارت جنگ‌های دیگر انسان را مبهوت می‌کند.

امروز بیش از صدوپنجاه سال و نزدیک به دویست سال از قرارداد ننگین ترکمانچای می گذرد. هر ایرانی که آن تاریخ را بخواند، بعد از گذشت نزدیک به دو قرن، در روح خود احساس شرمساری، حقارت و شکست می کند و از خود می پرسد: چطور در حادثه‌ای به آن عظمت، سردمداران کشور قادر نشدند عزم ملی و سرمایه‌های مادّی و معنوی کشور را به کمک هویّت ملی این کشور به میدان بیاورند؟! . ببینید بر ملت ایران در آن حادثه تلخ چه گذشت، احساس خجلت و احساس سرافکندگی و ذلّت می کنید. 6/7/1379

همین طور شبیه این، در حوادث جنگ بین‌الملل دوم، همین شهر تهران محل خودنمایی و پُز دادن افسران کشورهای مختلف شد که در خیابانها راه بروند، به ایرانی با چشم تحقیر نگاه کنند، از او کار بکشند، به او اهانت و به نوامیس او کنند. این یک نوع بود، آن نوع دیگری بود. اینها نشانه یک خسارت بزرگ برای یک ملت در یک جنگ است. 6/7/1379

در جنگی که در سال 1359 در این کشور رخ داد، همه این حوادث ممکن بود. آنهایی که میخواستند قطعه‌ای از خاک ایران را از ایران جدا کنند، هدفشان فقط این نبود که ایران را از آنچه که هست، قدری کوچکتر کنند. هدف این بود که این ملت را برای قرنها - حداقل یک قرن، دو قرن - با احساس حقارت سرِ جای خود بنشانند. 6/7/1379

اگر آن کاری که رزمندگان کردند، آن کاری که خانواده‌ها کردند، آن کاری که بسیج عمومی ملت کرد، آن کاری که گزارشگران این صحنه‌های شرف کردند و در مقابل چشم مردم قرار دادند و آن کاری که آن سلسله‌جنبان همه این افتخارها کرد؛ نمیبود، همین میشد؛ تردید نداشته باشید. قطعه‌ای از خاک ایران را میگرفتند، بعد با قدری چک و چانه مقداری از آن را پس میدادند و منّت هم سر ملت ایران میگذاشتند - البته در طول سالهای متمادی و قطعاً بیش از هشت سالی که جنگ طول کشید این کار را می کردند. و اگر عزم ملی و تدبیر و خردمندی سردمداران و مسؤولان کشور و اخلاص و جدّیت کسانی که در این راه قدم گذاشتند، نمی بود، قطعاً این پیش می آمد. با این عزم ملی و با این ایمان، تبدیل به یک فرصت شد. آری؛ ما در جنگ، بسیار جانهای عزیز را از دست دادیم و خسارتهای مادّی و معنوی زیادی هم تحمل کردیم؛ اما چیزی در دل این ملت جوشید که برکات و ارزشش برای امروز و فردای این ملت، از همه چیز بالاتر است و آن، احساس اتّکاء به نفس، احساس عزّت، احساس استقلال، احساس خودباورىِ ملىِ عظیم و احساس اعتقاد به این بود. 6/7/1379

جلب نصرت الهی با پایداری

حال که نتیجه دفاع و پایداری بر اصول اعتقادی روشن شد باید به این معنا توجه داشته باشیم که این پیروزی حاصل نمی‌شد مگر با عنایات خاص خداوند منان. شما امروز کدام کشور را در دنیا سراغ دارید (بروید سراغ قویترین کشورها) که اگر همه دنیا علیه او، با یکدیگر همدست شوند، بتواند سرِ پای خود بایستد و دچار تزل نشود؟ بروید این کشورهای قوی دنیا را یکی پس از دیگری ببینید. آیا چنین ظرفیتی در این کشورها هست؟ چه کسی میتوانست آن‌طور بایستد، جز آن که دل او به خدای بزرگ و وعده نصرت الهی - به معنای حقیقی کلمه - باور داشت؟ ولینصرنّ اللَّه من ینصره. (2)» این‌که دیگر قابل تأویل نیست؛ و واقعیت جامعه ما و حوادث تاریخ ما هم این را ثابت کرد. 25/6/1372

قطعا هزینه ایستادگی و مقاومت به مراتب کمتر از وادادگی و تسلیم است و اگر آن کاری که رزمندگان کردند، آن کاری که خانواده‌ها کردند، آن کاری که بسیج عمومی ملت کرد، آن کاری که گزارشگران این صحنه‌های شرف کردند و در مقابل چشم مردم قرار دادند و آن کاری که آن سلسله‌جنبان همه این افتخارها کرد؛ نمیبود، تردید نداشته باشید قطعه‌ای از خاک ایران را میگرفتند، بعد با قدری چک و چانه مقداری از آن را پس میدادند و منّت هم سر ملت ایران میگذاشتند - البته در طول سالهای متمادی و قطعاً بیش از هشت سالی که جنگ طول کشید این کار را میکردند - بعد ملت ایران هر وقت به آن منطقه از کشور خود مینگریست، احساس حقارت میکرد! 6/7/1379#

بازبینى بركات دفاع مقدس  در آیینه  پیام  منشور ت

اشاره‌: یكى از بهترین منابع براى بازخوانى و بازشناسى بركات الهى دفاع مقدس، پیام منشور ت امام راحل (ره) است. فضایى كه پیام سوم اسفند امام راحل (ره) - مشهور به پیام منشور ت- در آن انتشار یافته است، فضاى خاص و ویژه‌اى است. رخدادهایى مثل پذیرش قطعنامه 598 شوراى امنیت و نوشیدن جام زهر، موضوع كتاب آیات شیطانى و صدور فتوا علیه سلمان رشدى، اعدام منافقین بعد از عملیات مرصاد، مشكلاتى كه مرحوم منتظرى -قائم مقامى رهبرى وقت- ایجاد مى‌نمود و چندین و چند رخداد دیگر، فضاى ملتهبى را ایجاد نموده بود.

بعضى از مسؤولین كشور به‌عنوان یا بهانه ارزیابى روند ده ساله انقلاب اسلامى، بر ت‌هاى ده ساله انقلاب با دیده تردید مى‌نگرند. ازجمله یكى از افراد، در پاسخ به این سؤال رومه اطلاعات كه پرسیده بود: اگر شما اكنون به ده سال گذشته برگردید، در برابر جنگ چگونه موضع‌گیرى مى‌كنید؟» گفته بودند: اگر به ده سال قبل برگردیم، كارى مى‌كنیم كه جنگ اصلا شروع نشود». در همان حال، بعضى دیگر ازجمله حزب نهضت آزادى به رهبرى مهندس بازرگان، شبهه افكنانه، ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر را زیر سؤال برده بودند. اما بیش از همه موضع‌گیرى تند و غیر منطقى قائم مقام رهبرى وقت- آیت الله منتظرى - در یك سخنرانى عمومى، براى انقلاب مسأله‌ساز شده بود.

نامه مهندس بازرگان و سخنرانى آیت الله منتظرى؛ واكنش امام راحل (ره)

سخنرانى آقاى منتظرى در 22 بهمن سال 1367 جامعه را در بُهت فرو برد. وى در در بخشى از این خطاب گفت: باید حساب كنید در ظرف این ده سال كه جنگ را به ما تحمیل كردند آیا جنگ را خوب طى كرده‌ایم یا نه؟ دشمنان ما كه جنگ را بر ما تحمیل كرده‌اند آن‌ها پیروز از كار درآمده‌اند. باید این‌ها بررسى شود و ببینیم اگر اشتباهى كردیم این‌ها توبه دارد و اقلاً متنبه شویم كه بعدها تكرار نكنیم.»

وى با زیر سؤال بردن ت‌هاى نظام، در مورد جنگ تحمیلى مدعى شد كه ما هیچ دستاوردى نداشته‌ایم، و براثر لجاجت، سرمایه‌ها و جوانان خود را تباه كرده‌ایم. او مسؤولین كشور را فاقد صلاحیت و كفایت لازم خواند و مدعى شد با برگرداندن كسانى‌كه از مناصب كشور كنار گذاشته شده‌اند، باید روند انقلاب را دگرگون كرد.

این سخنان نسنجیده در حالى صورت مى‌گرفت كه دشمنان انقلاب اسلامى آشكارا پذیرش قطعنامه توسط جمهورى اسلامى را، آغاز بازگشت انقلاب از مسیر خود مى‌خواندند و با تبلیغات خود در جهت ایجاد یأس در بین مردم تلاش مى‌كردند.

ضمن این‌كه این سخنان تازگى نداشت و نامه محرمانه مهندس بازرگان در اردیبهشتِ همان سال را براى عموم تداعى كرد. بازرگان براى امام (ره) نوشته بود: از تجربه نزدیك به هشت سال تداوم جنگ‌بى‌امان كه هست و نیست و دنیا و آخرتمان را نثارش كرده‌ایم چه حاصلى برده‌ایم؟ چه درس‌هایى باید بگیریم؟ و رهبر انقلاب چه جوابى براى ملت ایران دارند؟»

امام در پاسخ به این سخنان این‌گونه شكوه مى‌كنند: من در این‌جا از مادران پدران خواهران و برادران همسران و فرزندان شهدا و جانبازان به‌خاطر تحلیل‌هاى غلط این روزها رسماً معذرت مى‌خواهم و از خداوند مى‌خواهم مرا در كنار شهداى جنگ تحمیلى بپذیرد. ما در جنگ براى یك لحظه هم نادم و پشیمان از عملكرد خود نیستیم.»

قائم مقام رهبرى وقت در بخش دیگرى از صحبت‌هاى خود مى‌گوید: ما خیلى جاها لج‌بازى كردیم و گوش به حرف و تذكرات افراد عاقل در رومه‌ها و اعلامیه‌هاى خارج و داخل كه راهنمایى و وساطت مى‌كردند در بعضى مسائل نداده‌ایم و قبول نمى‌كردیم و توجه نداشتیم!»

منظور آیت الله منتظرى از تذكرات افراد عاقل، نامه مهندس بازرگان بود. به‌طورى كه در بخشى از نامه بازرگان آمده است: جنابعالى اگر عقیده و علاقه دارید كه باید هست و حقوق انسان‌ها را فداى صدور جنگى و اجراى اجبارى اسلام و از بین بردن فتنه و فساد نمود و این یك كار عملى موفق و مأجور مى‌باشد، عقیده در دنیا آزاد و محترم است شخصاً و پیروان این طرز تفكر مختارند مبادرت به چنین رسالت، انتخابى بنماید، ولى نه به هزینه و حیات كسان دیگرى كه چنین اعتقاد و اام را ندارند و نگفته‌اند كه حاضرند تا آخرین نفر و آخرین خانه در زیر بمب و موشك و سلاح‌هاى جهنمى شیمیایى آتش‌زا و اتمى نابود شده، شعار جنگ جنگ تا پیروزى بدهند.»

امام به این تفكرات چنین پاسخ مى‌دهند: راستى مگر فراموش كرده‌ایم كه ما براى اداى تكلیف جنگیده‌ایم و نتیجه فرع آن بوده است. ملت ما تا آن روز كه احساس كرد كه توان و تكلیف جنگ دارد به وظیفه خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان كه تا لحظه آخر هم تردید ننمودند، آن ساعتى هم كه مصلحت بقاى انقلاب را در قبول قطعنامه دید و گردن نهاد، باز به وظیفه خود عمل كرده است، آیا از این‌كه به وظیفه خود عمل كرده است نگران باشد؟ !

بازخوانى بُرش‌هایى از پیام منشور ت‌

موفقیت انقلاب اسلامى در اكثر اهداف و زمینه‌ها حتى در جنگ تحمیلى‌

در یك تحلیل منصفانه از حوادث انقلاب خصوصاً از حوادث ده سال پس از پیروزى باید عرض كنم كه انقلاب اسلامى ایران در اكثر اهداف و زمینه‌ها موفق بوده است و به یارى خداوند بزرگ در هیچ زمینه‌اى مغلوب و شكست خورده نیستیم، حتى در جنگ پیروزى از آن ملت ما گردید و دشمنان در تحمیل آن همه خسارات چیزى به دست نیاوردند.»

دفع و اثبات صلابت اسلام؛ هدف اساسى ما در جنگ تحمیلى‌

البته اگر همه علل و اسباب را در اختیار داشتیم در جنگ به اهداف بلندتر و بالاترى مى‌نگریستیم و مى‌رسیدیم ولى این بدان معنا نیست كه در هدف اساسى خود كه همان دفع و اثبات صلابت اسلام بود مغلوب خصم شده‌ایم.»

بركت‌هاى الهى دفاع مقدس‌

هر روز ما در جنگ بركتى داشته‌ایم كه در همه صحنه‌ها از آن بهره جسته‌ایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده‌ایم، ما مظلومیت خویش و ستم مان را در جنگ ثابت نموده‌ایم، ما در جنگ، پرده از چهره تزویر جهان‌خواران كنار زدیم، ما در جنگ، دوستان و دشمنانمان را شناخته‌ایم، ما در جنگ به این نتیجه رسیده‌ایم كه باید روى پاى خودمان بایستیم، ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شكستیم، ما در جنگ ریشه‌هاى انقلاب پر بار اسلامى‌مان را محكم كردیم، ما در جنگ حس برادرى و وطن دوستى را در نهاد یكایك مردمان بارور كردیم، ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم كه علیه تمامى قدرت‌ها و ابرقدرت‌ها سالیان سال مى‌توان مبارزه كرد، جنگ ما كمك به افغانستان را به‌دبنال داشت، جنگ ما فتح فلسطین را به‌دبنال خواهد داشت، جنگ ما موجب شد كه تمامى سردمداران نظام‌هاى فاسد در مقابل اسلام احساس ذلت كنند، جنگ ما بیدارى پاكستان و هندوستان را به‌دبنال داشت، تنها در جنگ بود كه صنایع نظامى ما از رشد آن چنانى برخوردار شد و از همه این‌ها مهم‌تر استمرار روح اسلام انقلابى در پرتو جنگ تحقق یافت همه این‌ها از بركت خون‌هاى پاك شهداى عزیز هشت سال نبرد بود، همه این‌ها از تلاش مادران و پدران و مردم عزیز ایران در ده سال مبارزه با آمریكا و غرب و شوروى و شرق نشأت گرفت.»

مدیریت خداباورانه در  پیشبرد  نظام اسلامى‌

پیگیرى چند تذكر!!

اشاره‌: در نخستین ماه‌هاى رهبرى امام ‌اى و در اولین هفته دفاع مقدس پس از جنگ تحمیلى، پیامى به این مناسبت توسط ایشان صادر مى‌شود كه با تأكید بر پیروزى بلاشك رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس جوابى قاطع به شبهات رواج یافته در آن روزها مى‌دهد. آنچه در این نوشتار مطمح نظر است قسمت پایانى این پیام، یعنى هفت تذكر آن است. در ذیل هر یك از این تذكرات شواهدى بر تحقق قدرت مندانه آن‌ها در حوزه مسؤولیت مستقیم رهبر عظیم الشان انقلاب به‌عنوان فرمانده كل قوا مى‌آوریم و آن‌را گواه بر كارآمدى یك مدیریت توحیدى مى‌دانیم. امید است الگویى باشد براى همه خادمان نظام مقدس اسلامى ان شا الله‌

باید قوى شد.

1)       دشمن سَبُك‌سَر و جاهل، ما را ضعیف پنداشت و به مرزهاى ما حمله كرد و آتش جنگى هشت‌ساله و پُرخسارت را برافروخت. ما باید آن‌چنان قوى باشیم كه چنین پندار غلطى دیگر در فكر هیچ جاهل قدّاره‌بندى نیاید و فكر به ایران براى همیشه دفن شود.

2)       تقویت بنیه‌ى دفاعى، در وهله‌ى اوّل به تقویت نیروهاى مسلّح، اعمّ از سپاه و ارتش است كه باید از طریق بالا بردن آموزش‌ها، سازمان‌دهى و نظم، تدوین تاكتیك‌ها و انتقال تجارب جنگ و تمرین‌ها و مانورها و نیز مجهّز شدن به سلاح‌هاى لازم و مدرن تأمین شود؛ امّا پشتوانه‌ى زوال‌ناپذیر دفاع عبارت است از سازمان‌دهى عمومى بسیج و نیروهاى رزم‌دیده و تكمیل ارتش عظیم بیست‌میلیونى كه آحاد مردم، سازمان‌یافته و آماده‌ى دفاع از انقلاب و میهن و نظام اسلامى خود، آن‌را تشكیل خواهند داد. لازم است برنامه‌اى ریخته شود كه طبق آن همه‌ى افرادى كه به سنّ مشمولیّت مى‌رسند بدون استثنا -جز بیماران و اشخاص ناتوان- آموزش نظامى ببینند و آمادگى لازم را بیابند.

          بهترین گواه براى عملى شدن تذگر فوق در طول زعامت ایشان تاكنون اعتراف دشمنان انقلاب به این مهم است. در این خصوص گوشه اى از گزارش سالانه سازمان اطلاعات وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون) درباره پیشرفت‌هاى نظامى ایران را مى‌خوانیم:

          ایران به‌صورت مستمر توانمندى‌هاى نظامى‌اش را ارتقاء مى‌دهد. نیروى دریایى ایران در حال ساخت شناورهاى سریعتر است، نیروى زیردریاى خودش را توسعه مى‌دهد، توانمندى‌هاى دفاع موشك‌هاى كروز خودش را توسعه مى‌دهد و حضورش را در آب‌هاى بین‌المللى افزایش مى‌دهد. نیروى دریایى ایران، دورترین استقرار فرامنطقه‌اى خودش را در مارس 2013 انجام داد به‌طوریكه در آب‌هاى چین حضور یافت و براى اولین بار یك زیردریایى ایرانى در دسامبر 2013 به هند رفت. نیروى دریایى ایران مى‌خواهد تا به آب‌هاى اقیانوس اطلس برسد.»

          در ادامه گزارش پنتاگون آمده است: ایران در تلاش است نیروى دفاع هوایى و نیروى هوایى خودش را مدرنیزه كند. هرسال ایران سامانه‌هاى ساخت ایران را رونمایى مى‌كند ازجمله این سامانه‌ها مى‌توان به سامانه‌هاى موشكى، رادارها و پهپادها اشاره كرد. ایران در سال 2013 نیز همین كار را انجام داد (سامانه‌هاى جدیدى به نمایش گذاشت). ایران همچنان در تلاش است به سامانه‌هاى موشكى پیشرفته دوربرد زمین به هوا دست پیدا كند.»

          در این گزارش هم‌چنین اذعان شده است: ایران به قدرى پیشرفت كرده كه مى‌تواند اهدافى را در سراسر منطقه و در شرق اروپا هدف قرار بدهد. ایران علاوه بر فناورى‌هاى موشكى و راكتى فزاینده‌اش، در تلاش است میزان كارایى سامانه‌هاى موجودش را تقویت كند. ایران در حال ساخت موشك بالستیك ضدكشتى به نام خلیج فارس است. وسیله پرتاب فضایى سیمرغ ایران نشان دهنده عزم این كشور براى توسعه فناورى‌هاى موشك‌هاى بالستیك قاره پیماست.»

خدمات اجتماعى در شرایط صلح‌

3)       ارتش و سپاه و نیروهاى مشمول، ضمن آن‌كه آمادگى‌هاى رزمى را حفظ مى‌كنند در شرایط صلح كامل باید در خدمت آبادانى و بازسازى كشور باشند. بنابراین خدمت وظیفه‌ى عمومى، خدمت واقعاً مقدّسى است كه در جنگ و صلح، در صف اوّل نیازهاى ملّت و كشور قرار دارد. همه‌ى خانواده‌ها و همه‌ى آحاد جوانان باید اهمّیّت آن‌را درك كنند و با شوق و علاقه به آن بشتابند. معافیّت از این خدمت -جز در مواردى كه باید مشخّصاً تعیین شود- كارى برخلاف قاعده و ضدّارزش است.

          بر كسى پوشیده نیست در همه حوادث طبیعى نیروهاى مسلح اعم از سپاه، ارتش و بسیج پا به پاى امدادگران هلال احمر در اولین ساعات حادثه حضور پیدا مى‌كنند. و با تمام امكانات لجستیكى و تخصصى مهندسى و درمانى مشغول به فعالیت مى‌شوند. نقش آفرینى ایشان در زله‌هاى سهمگینى چون بم و سرپل ذهاب یا سیل فراگیر سال گذشته خود گواهى بر این مدعاست. علاوه بر این تأسیس قرارگاه‌هایى از نوع خاتم الانبیا صل الله علیه و آله، پیشرفت و آبادانى و بسیج سازندگى در سپاه پاسداران با هدف خدمت‌رسانى و توسعه زیرساخت‌هایى نظیر سد، راه، پالایشگاه و. یا خدماتى كه نیروى زمینى ارتش و هوانیروزِ آن در حوادث طبیعى انجام مى‌دهند و بسیارى موارد دیگر در تداوم و ترویج فرهنگ خودباوى و ایثار پس از سال‌هاى دفاع مقدس تأثیر بسزایى در ارتقاى قدرت ملى داشته است.

تقابل فراگیر

4)       دفاع از اسلام به دفاع از میهن اسلامى ختم نمیشود. ما در همه‌ى مرزهاى اسلام با كفر، آماده‌ى دفاع و مجاهدتیم. البتّه میدان چنین جهادى وسیع‌تر، و میدان‌داران آن، رجال ى و علمى و فرهنگى و هنرى‌اند كه همواره باید آماده‌ى دفاع از اسلام باشند.

          از موضعگیرى‌هاى مقتدارنه‌اى كه در بیشتر مواقع توسط مسؤولین كشورى و لشكرى جمهورى اسلامى صورت مى‌پذیرد گرفته، تا اقدامات عملى نیروى بدون مرزى چون نیروى قدس، مى‌توان دریافت كه طبق این تذكر على الدوام صیانت غیرتمندانه از مرزهاى نه فقط فیزیكى، بلكه اعتقادیِ ملت عزیز ایران پس از سال‌های دفاع مقدس ادامه داشته است.

          دفع فتنه بزرگ، پیچیده و خطیر تكفیر در منطقه و صف آرایى سپاه اسلام در مرزهاى زمینى رژیم غاصب صهیونیستى جز با ایمان فرزندان ولایى زنده‌دل اباعبدالله الحسینعلیه السلام در زمان ما محقق نمى‌شد.

هوشیارى تا استقرار كامل صلح‌

5)       نیروهاى مسلّح جمهورى اسلامى در شرایط فعلى كه هنوز صلح كامل استقرار نیافته است، باید هوشیارى و آمادگى كامل خود را حفظ كرده، لحظه‌اى از آموزش و تمرین و فورى‌تر از همه حفظ و حراست از سنگرهاى خطوط مقدّم غفلت نورزند و فرماندهان ارتش و سپاه موظّفند مراقبت و برنامه‌ریزى در این موارد را در صدر اولویّت‌ها قرار دهند.

          این تذكر نیز به نحو احسن در همان زمان انجام شد و دست‌ندازى جدیدى به مرزهاى جمهورى اسلامى اتفاق نیفتاد.

حفظ آثار جنگ‌

6)       همان‌گونه كه امام عزیز فرمودند، حفظ آثار جنگ در بعضى از شهرها و مناطق جنگى در شمار وظایف مهمّ كنونى است. این كار و بازسازى یادگارهاى دوران مقاومتِ پیروز و تشكیل موزه‌ى جنگ باید در برنامه‌هاى دولت و سازمان‌هاى نظامى قرار گیرد.

          یادمان‌ها و كاروان‌هاى راهیان نور كه هر سال توسط سازمانى با همین نام برگزار مى‌شود در پى این فرمان محقق شد. انقلاب‌هاى درونى و تحولاتى كه در این سفرها به بركت قدمگاه شهدا به‌وجود مى‌آید و ارتباط قلبى بین النسلى كه در آن حاصل مى‌شود سال به سال نه تنها با گذر زمان افول نمى‌كند بلكه بر شور و شدت آن افزوده مى‌شود و استقبال از اردوهاى راهیان نور به‌ویژه در جوانان به نحو چشم‌گیرى رو به افزایش است.

          راه اندارى موزه‌هاى دفاع مقدس در شهرهاى مختلف مانند خرمشهر، كرمان، همدان، شهركرد و. به‌ویژه باغ موزه بزرگ دفاع مقدس در تهران اقداماتى است كه در این‌باره صورت پذیرفته است.

تأمین نیروهاى مسلح‌

7)       از دست‌اندركاران اجرائى كشور مى‌خواهم كه به وضع نیروهاى مسلّح رسیدگى و مشكلات این عزیزان را به شكل مناسب برطرف كنند. هم‌چنین بازماندگان شهدا كه برترین ایثارگرانند، معزَّز باشند و همه‌ى مسؤولان در هرچه بیشتر خدمت كردن به آن‌ها بكوشند و در این كار، رضاى خدا را طلب كنند.

          خدماتى اعم از مسكن، درمانى، تسهیلات، امكانات فروشگاهى و. براى تأمین نیازهاى نیروهاى مسلح در این سال‌ها بسیار ارتقا یافته و حتى المقدور نیازهاى اولیه ایشان در بنیادهاى تعاون و پشتیبانى، تأمین مى‌شود.

          لازم به ذكر است با گذشت 32 سال از پایان جنگ تحمیلى همچنان برخى از جانبازان و خانواده‌هاى عزیز شهدا خدماتى كه باید و خور شأن ایشان است از برخى از دستندركاران اجرایى دریافت نمى‌كنند كه جاى بسى تأسف است!

جمع بندى‌

به نظر مى‌آید راهبرد قوى شدن كلید حل بسیارى از مشكلات است. همانگونه كه در تذكر اول رهبر عزیزمان مى‌بینید دلیل اصلى طمع ورزیِ دشمنِ سبك سر را توهم ضعف نظام و ملت غیور ایران دانستند فلذا تذكرات بعدی به‌ویژه مورد دوم را دادند. نتیجه آن شد كه به تصدیق بسیارى از تحلیلگران داخلى و خارجى چندین باز گزینه حمله نظامى آمریكا به كشور عزیزمان جدى شد لكن در بررسى‌هاى مطالعاتى و شبیه‌سازى‌هاى میدانى مانند رزمایش چالش هزاره 2002 با 250 ملیون دلار كه شكست مفتضحانه نیروهاى آمریكایى را نمایش مى‌داد، به تعبیر مقام معظم رهبرى از غلط ابلهانه خود منصرف شدند. پس در عرصه‌هاى دیگر مانند اقتصاد نیز باید قوى شویم.#

سید حسن نصرالله: علامه العاملی از هواداران همیشگی انقلاب اسلامی ایران بود/ برخی برای دشنام دادن‌های زشت پول دادند/ ما هنوز برگ‌های برنده خود را رو نکرده‌ایم/نقش آمریکا در شرایط فعلی لبنان/راهپیمایی اربعین، امام حسین (ع) را به جهانیان معرفی می‌کند/ لبنان اکنون با خطرهای واقعی مواجه است/ مردم تحمل مالیات جدید را ندارند/شهادت فرزندم برای حزب الله صداقت را به ارمغان آورد

فلسفه و تاریخچه پیاده روی اربعین حسینی/احیای مجدد پیاده روی اربعین توسط«شیخ میرزا حسین نوری»/نشانه‌های مومن چیست؟/اهمیت پاسداشت و بزرگداشت روز اربعین حسینی در نگاه رهبر انقلاب وآیت الله بهجت/بازتاب پیاده‌روی اربعین در جهان+تصاویر زیبا

ریشه تاریخی اربعین/حضور جابر در کربلا/بازگشت اسیران/الحاق سرمطهر به بدن/راهپیمایی وانتفاضه اربعین

جنگ ,كه ,دفاع ,سال ,ملت ,انقلاب ,در جنگ ,ما در ,را در ,کاری که ,در این ,نامه مهندس بازرگان ,پیام منشور ت ,مى‌دهد نیروى دریایى ,نیروى دریایى ایران

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Tina's site دوره آموزشی مکالمه زبان انگلیسی خرید اینترنتی انواع روتختی ترک برای نوزاد و کودک و نوجوان سایت تفریحی و سرگرمی آباژور (っ◔◡◔)っ ♥ کـــــد ها و ســفــارشــاتــ پـــیـنکـی پــــایــ ♥ tiocoterde contherzferria حسینیم romperhdahra ولی عصر (عج)