محل تبلیغات شما

اشاره: لبنان این روزها، ایام سخت و دشوارى را مى‌گذراند. استعفاى مصطفى ادیب از نامزدى صدارت، موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع شده است. تردیدى نیست كه تمام این تلاش‌ها به‌خاطر تضعیف و جبهه مقاومت است. آیا دشمن در این نبرد نرم و نیمه سخت، موفق خواهدشد؟ این مقاله در صدد پاسخگویى به این سؤال است.

ده میلیارد دلار هزینه براى تضعیف جبهه مقاومت‌

چند روز قبل و همزمان با انصراف مصطفى ادیب از نامزدى نخست وزیرى لبنان، اعلام كرد آمریكا در سالیان اخیر بیش از ده میلیارد دلار به ارتش و گروه‌ها و انجمن‌هاى مردم نهاد، كمك كرده است. طبق برخى آمار 4میلیارد دلار كمك به ارتش لبنان و 6میلیارد دلار مساعدت به ان.جى.او.هاى لبنانى بوده است. همین گزارش‌ها حاكى است این مبلغ كه تا 15میلیارد دلار هم بالغ شده است از سال 2005میلادى انجام گرفته است.

به عبارت دیگر به‌طور میانگین سالانه یك میلیارد دلار در كشور كوچك و متكثرِ لبنان براى افشاندن بذر اختلاف و تفرقه، هزینه شده است. معلوم است كه دشمن طى این سال‌ها برنامه‌ریزى كرده است تا به زعم خودش در موقع مناسب، از آن بهره‌گیرى كند. طبق برآوردِ مثلثِ غربى - عبرى - عربى ؛ اكنون- ازیكسال گذشته به اینطرف- زمان‌ درو كردنِ آنچه در این سال‌ها كاشته‌اند فرارسیده است.

شبیه این سرمایه گذارى و البته درسطحى وسیع‌تر را در عراق شاهد هستیم. پرواضح است كه هدف اصلى این همه هزینه‌هاى هنگفت، تضعیف و محو جبهه مقاومت اسلامى لبنان به رهبرى حزب الله است.

گویا انفجار فاجعه‌بار بندر بیروت فرصت طلایى دیگرى را براى جبهه استكبار به‌وجود آورد تا بتواند طبق دلخواه خود، ازآب گل آلود ماهى بگیرد و در كوتاه‌ترین زمان ممكن به اهداف خود برسد، لكن كیاست و هوشمندى سیدحسن نصرالله و مردم حامى مقاومت، در مواجهه با این حادثه، برنامه‌هاى از پیش طراحى شده ایشان را تاكنون نقش برآب كرده است.

تصویرى از فضاى این روزهاى لبنان‌

1. همه مى‌دانیم كه لبنان درطى سال گذشته دچار مشكلات زیادى شده است كه مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: به‌وجود آمدن خلاء قدرت در 8 ماه ازیكسال گذشته، آشوب‌هاى ى و امنیتى مكرر و متناوب در بیروت و برخى مناطق دیگر، تشدید تصنعى دعواهاى طائفى و مذهبى، ایجاد بحران ارزى و كاهش‌ بى‌سابقه‌ى پول ملى لبنان در برابر دلار، كمبود كالاهاى اساسى مانند آرد، قطع یارانه سوخت و به‌وجود آوردن كمبود مصنوعى بنزین، گرانى سرسام‌آور كالاها و سرانجام محدودیت‌هاى به‌وجود آمده به‌خاطر اوج‌گیرى بیمارى كرونا. با این همه، مردم لبنان به لطف وحدت خود بر گرد محور مقاومت، توانستند دولت لبنان را با حسن دیاب و كابینه او تشكیل داده و در سه ماه صدارت دیاب، اوضاع را به سمت و سوى ثبات پیش ببرند كه انفجار فاجعه‌بار بیروت رخ داد و گلوگاه اصلى اقتصاد لبنان به یكباره فشرده شد و شرایط پُرابهامى را به‌وجود آورد.

2.       دو روز پس از انفجار بیروت، در 16مرداد ماه، امانوئل ماكرون وارد بیروت شده و در حلقه چندلایه محافظان خود در منطقه‌اى نسبتا خلوت و حفاظت شده، عكس سِلفى گرفت و با قیافه مصلحانه و منجیانه كه در لایه پنهان آن تفرعن و تكبر نهفته بود باادبیاتى مستكبرانه با مردم و دولت لبنان سخن گفت. این روحیه البته به‌خاطر سابقه استعمارگرى فرانسه در لبنان و دلدادگى برخى از گروه‌ها و احزاب لبنانى مسیحى و سنى و شیعه به فرانسه و فرهنگ فرانسه بود. وى در این سفر، تعیین هرچه سریع‌تر نخست وزیر لبنان را مطالبه كرد و چند روز پس از سفر دو هفته بعدش، به بیروت مصطفى ادیب كه عنصروفادار به فرانسه و كاخ الیزه بود به‌عنوان نامزد نخست وزیرى لبنان معرفى شد. تصور دشمن این بود كه حزب الله با این انتخاب مخالفت مى‌كند، لكن حزب الله و جنبش امل و دیگر هم‌پیمانان ایشان بالاتفاق با مصطفى ادیب كه- مانند حسان دیاب- شخصیتى تقریبا ناشناخته و كم‌حاشیه بود، موافقت كردند.

3.       اما نكته مهم، این‌كه سعد حریرى و احزاب 14مارس، علیرغم استقبال از نامزدى مصطفى ادیب، یكباره، بناى سنگ‌اندازى در مسیر تشكیل كابینه را در برنامه خود نهادند و نگذاشتند مصطفى ادیب در تشكیل كابینه خود به توفیق برسد. محور سنگ‌اندازى سعدحریرى، اصرار وى، بر تعیین وزیر دارایى لبنان، خارج از احزاب شیعه بود. این درحالى است كه به‌طور سنتى و براساس رسم موجود، وزیر دارایى لبنان معمولا از میان احزاب شیعى و خصوصا از جنبش امل انتخاب مى‌شد. این اقدام سعد حریرى با مخالفت حزب الله و امل مواجه شد. در وهله بعد سعد حریرى از خواسته خود تنزل كرده و پذیرفت كه وزیر دارایى، ازمیان شیعیان باشد لكن، به شرطى كه به انتخاب احزاب چهارده مارس باشد! این تقاضاى شیطنت‌آمیز دوباره باعث شد كه تشكیل كابینه به تاخیر بیفتد و مصطفى ادیب، پس ازیكماه تلاش، از ادامه مسؤولیت خود، انصراف دهد.

پشت صحنه این اتفاقات چیست؟

در باره مخالفت سعد حریرى و احزاب همراهش و نیز تلاش ایشان براى كناره‌گیرى مصطفى ادیب و تداوم بى‌دولتى و خلاء قدرت در لبنان دو نظر وجود دارد:

اول- گروهى بر این باورند كه حضورسریع و فورى مكرون در بیروت و ادا و اطوار ناجیانه و اصلاح‌گرانه‌ى‌ او در لبنان و حلّ مشكل سریع مشكل نخست وزیرى لبنان و انتخاب عنصرى وابسته به كاخ الیزه و توافق جمعى داخلى و خارجى بر نخست وزیرى او، چندان به ذائقه آمریكا و عربستان خوش نیامده است. در واقع آمریكا دوست ندارد هیچ كشورى - حتى نزدیك‌ترین كشورها به آمریكا- نقش محورى را در لبنان و غرب آسیا ایفاء كنند. برخى گزارش‌ها حاكى ازآن است كه سعد حریرى توسط عربستان توبیخ شده و تهدید شده است كه چنان‌چه كابینه لبنان تشكیل شود، وى براى همیشه، از صحنه ى لبنان حذف خواهد شد. لذا تحركات غیر منتظره و دفعى سعد حریرى براى جبران كوتاه آمدن در این عرصه است.

دوم- عده‌اى از صاحبنظران بر این باورند كه فرانسه و خصوصا مكرون، همیشه نقش پادوى آمریكا در جهان و منطقه را بازى كرده است. در واقع بر مبناى یك سناریوى دو مرحله‌اى و از قبل طراحى شده بین آمریكا و فرانسه، مكرون، وارد صحنه شده و با چهره‌اى میانجیگرانه و مصالحه‌گرانه، امور را به دست گیرد و مهره‌اى مانند مصطفى ادیب در این میان قربانى گردد تا در مرحله دوم، نگاه‌ها و اشاره‌ها دوباره متوجه سعدحریرى شده و وى مجدداً به‌عنوان نخست وزیر لبنان وارد میدان شود. در این باره چند نكته گفتنى است:

1. مثلث غربى - عبرى - عربى با گروگان‌گیرى معیشت و اقتصاد آسیب‌دیده لبنان، درصددند، تصویرى سیاه و فلاكت‌زده را از لبنان به‌عنوان یكى از اصلی‌ترین كشورهاى محور مقاومت، در اذهان عمومى، ارائه كنند.

2. تمام تلاش و جنگ نرم و رسانه‌اى استكبار بر این است تا مشكلات پیچیده اقتصادى امروز لبنان را محصول مقاومت اسلامى و ایستادگى مردم جلوه داده و حزب الله را به‌عنوان مقصر اصلى مشكلات معیشتى، معرفى كنند تا افكار عمومى و مردم لبنان را در مقابل حزب الله قرار دهند.

3.از این رهگذر به‌شدت در تلاش هستند با توطئه‌هاى گوناگون بین گروه‌هاى شیعى با یكدیگر و احزاب شیعى با هم‌پیمانان مسیحى و سنى خود، اختلاف و تفرقه، ایجاد كنند. نمونه‌ى آن، فشار آوردن براى كوتاه آمدن احزاب شیعى در موضوع وزارت دارایى بود. حریرى با ترفند مى‌خواست توپ را در زمین حزب الله و امل بیاندازد و آنان را عامل عدم تشكیل دولت معرفى نماید.

4. هدف آینده استكبار این است تا با تداوم‌ بى‌دولتى و تشدید خلا قدرت یا برسركار آوردن یك عنصر وابسته به‌عنوان نخست وزیرلبنان و تحمیل او به مردم ومقاومت اسلامى، دوباره سلاح مقاومت» را موجب ناامنى لبنان‌ قلمداد كرده وآن‌را تبدیل به یك مطالبه عمومى نماید.

5. حتى اگر استكبار به این هدف اصلى و مطلوب خود، نرسد، همین كه حزب الله و مقاومت اسلامى براى چند صباحى دیگر گرفتار اختلافات داخلى باشند، فرصت تنفس تازه‌اى براى رژیم صهیونیستى خواهد بود.

6.چه حذف مقاومت به‌عنوان هدف نهایى استكبار و چه تضعیف و مشغول‌سازى حزب الله به خنثى‌سازى پروژه‌هاى دشمن، براى رژیم صهیونیستى و عربستان و آمریكا درجه‌اى ازمطلوبیت را دارد.

7.بنابراین بعید نیست كه لبنان تا چند ماه آینده و در سخت‌ترین شرایط كرونایى و اقتصادى و امنیتى، شاهد تداوم خلاقدرت وبى‌دولتى باشد و رفت و آمد نامزدهاى‌ نخست وزیرى و كابینه تشكیل نشده و شرایط اقتصادى‌ و ى بلاتكلیف باشد.

8.آنچه در این میان مهم است این‌كه آمریكا و خصوصا ترامپ براى انتخابات ریاست جمهورى در لبنان برگ برنده چندانى نخواهد داشت. حزب الله نشان داده است رقیب قدرتمند وپیروز روزهاى سخت و دشوار است. حتى اگر سعد حریرى یا برادر وى و شخص دیگرى از جناح 14مارس سر كار بیاید، حزب الله راه مواجهه‌ى هوشمندانه را بلد است. اكنون همه دوستان و دشمنان مى‌دانند، بدون موافقت حزب الله، هیچ عنصر و جریان داخلى نمى‌تواند اهداف خود را پیش ببرد.[ایجنا]

سید حسن نصرالله: علامه العاملی از هواداران همیشگی انقلاب اسلامی ایران بود/ برخی برای دشنام دادن‌های زشت پول دادند/ ما هنوز برگ‌های برنده خود را رو نکرده‌ایم/نقش آمریکا در شرایط فعلی لبنان/راهپیمایی اربعین، امام حسین (ع) را به جهانیان معرفی می‌کند/ لبنان اکنون با خطرهای واقعی مواجه است/ مردم تحمل مالیات جدید را ندارند/شهادت فرزندم برای حزب الله صداقت را به ارمغان آورد

فلسفه و تاریخچه پیاده روی اربعین حسینی/احیای مجدد پیاده روی اربعین توسط«شیخ میرزا حسین نوری»/نشانه‌های مومن چیست؟/اهمیت پاسداشت و بزرگداشت روز اربعین حسینی در نگاه رهبر انقلاب وآیت الله بهجت/بازتاب پیاده‌روی اربعین در جهان+تصاویر زیبا

ریشه تاریخی اربعین/حضور جابر در کربلا/بازگشت اسیران/الحاق سرمطهر به بدن/راهپیمایی وانتفاضه اربعین

لبنان ,كه ,حزب ,براى ,الله ,مصطفى ,حزب الله ,مصطفى ادیب ,در این ,سعد حریرى ,است كه ,نخست وزیرى لبنان

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

tiodiconrui موتور واکس زن برقی دو سر شفت و یکسر - روتور واستاتور - فرچه واکس - رابط تیغ اره مویی حرف دل krafindencu شهرفرنـــــــــــگ نت++ John's game تجربه های شخصی من critenreazel wasuamontvern